luni, 19 februarie 2018

Încredere, siguranţă, Sixt SH

Chiar dacă sunt femeie am şi eu permis de conducere, iar printre amicii soţului meu se numără câţiva care cumpără/vând maşini second hand. Ştiu câteva reguli pe care aş dori să vi le expun aici înainte ca voi să vă cumpăraţi o astfel de maşină, că tot am fost provocată de către cei de la Blogal Initative cu această campanie.
Nu voi încerca să fac analizele unei maşini noi sau a uneia second-hand şi nici de costuri nu mă voi lega, ci voi încerca să vă sfătuiesc în legătură cu câteva chestii strict legate de alegerea unei maşini.

Aşadar…

Chestiunea nr. 1: Marca maşinii pe care doriţi să o luaţi

Înainte de a cumpără o maşină, vă rog să uitaţi de toate legendele acelea cum că o marcă ar fi mai bună decât alta, pentru că fiecare la rândul ei are plusuri şi minusuri. Suntem într-o eră în care maşinile sunt utile şi sunt de părere că ne putem face treaba cu fiecare în parte. Diferenţele dintre maşinile de mărci diferite sunt minuscule fiindcă mai toate componentele se găsesc şi la una, şi la cealaltă, de aceea marca ar trebui să fie pe ultimul loc pe lista alegerii.
Deci, dacă vă gândiţi să luaţi o maşină second-hand, nu uitaţi de întreţinerea ei, care de multe ori se poate dovedi foarte scumpă dacă nu aveţi grijă ce anume alegeţi să vă cumpăraţi.

Chestiunea nr. 2: Diesel sau benzină?

Povestea maşinilor cu motor diesel care, de fapt, este un motor cu un bun randament şi foarte economic deja se transformă în mit. În anii ce vor urma, acest tip de motorizare nu va mai fi deloc unul economic, mai ales pentru maşinile folosite foarte mult la oraş. Mai mult, maşinile cu motoare diesel sunt mai scumpe la cumpărare, lucru datorat şi faptului că aceste motoare din noile generaţii sunt din ce în ce mai scumpe şi complicate, întreţinerea lor fiind pe masură. Gândiţi-vă, vă rog, bine atunci când vreţi să alegeţi o maşină cu motor diesel care merită luat în seamă doar dacă faceţi mai mult de 15.000 km/an!
Motoarele pe benzină sunt mai simple, aşa este, dar şi mai ieftine de întreţinut şi mai au un avantaj: se pot converti pe GPL, un combustibil foarte ieftin şi mai puţin poluant. Desigur, şi ele au dezavantajele lor, însă pentru o maşină utilizată mai mult în mediul urban şi care se învarte în jurul a 15.000 km/an este o alegere mai bună decât varianta diesel.

Chestiunea nr 3: Mare/medie/mica/2 uşi/4 uşi/sedan/hatch/break?

O chestiune destul de importantă şi care dă bătăi de cap multor şoferi. O maşină din clasa mică cu două uşi este ideală pentru mediul urban în timp în ce una din clasa mare cu patru uşi este ideală pentru vacanţă. Cum în România salariile sunt mici, nu foarte mulţi oameni îşi permit două maşini pe care să le folosească pe rând în funcţie de necesităţi, de aceea trebuie să fie atenţi când alegeţi una singură care să fie un compromis cât de cât perfect. Nu trebuie trecut cu vederea numărul membrilor de familiei!

Sedan/hatch/break? Nu se poate spune; acest lucru ţine de preferinţele fiecăruia. Personal, maşina la oraş este utilă doar dacă există ceva de cărat - cum ar fi cumpărăturile de la supermarket. 

Capitolul 4: Motorizare/caii putere/consum/taxe?

Bine de ştiut că un motor mic nu vă garantează tot timpul un consum la fel de mic, mai ales în cazul celor aspirate, unde, pentru a recupera lipsa de putere datorate cilindrei reduse, este nevoie să meargă în general destul de turat aceea ce aduce implicit un consum mai mare de carburant, mai ales pe o caroserie grea. Eu aş opta pentru motorizarea modernă, aspirată pe benzina de 1,6 litri/100(+) CP ce se dovedeşte a fi un compromis ideal. Motorul nu este unul care să ofere performanţe sportive însă care se va descurca cu brio în ceea ce priveşte utilizarea unei maşini din clasa medie/mare în regim extraurban/autostrada. În plus, taxele pentru acest motor sunt mai mult decât accesibile pentru toată lumea.

Capitolul 5: Dotări. Full cu piele sau fără?

Alegerea opţionalelor unei maşini depinde de fiecare viitor proprietar în parte şi mai ales de banii de care dispune. Cu cât maşina este mai dotată, aceasta este şi mai scumpă, aşa că degeaba vă doriţi marea cu sarea dacă nu vă permiteţi.

Vreau nepărat să aibă:
Climă/A.C.;
ABS/ESP/Airbag;
Oglinzi/geamuri electrice;
Pilot automat/tempomat;
Computer de bord;
Sonorizare de calitate;
Geamuri ionizate/folie autorizată;
Buzzer faruri aprinse;
Închidere centralizatĂ;
Scaune moi cu suport lombar/lateral;
Oglinzi retrovizorii antiorbire;
Scaune încălzite;
Navigaţie;
Faruri cu xenon;
Torpedo refrigerat;
Tapiţerie din piele.

De curând am aflat de Sixt SH, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de mașini second hand din România, ce oferă clienţilor săi servicii unice pe piața locală.

De ce mi-aş cumpara de aici?

Fiindcă doar la Sixt New Kopel Auto pot să îmi rezerv online mașina second hand dorită. Mai mult, pot vizita secțiunea dedicată “Mașini disponibile la cerere”, aleg mașina dorită și pot face rezervarea pe loc pentru a fi prima persoană contactată în momentul în care mașina devine disponibilă.

Garanție - din bară în bară -
Dacă vreau să cumpăr o mașină second hand de la Sixt New Kopel Auto sunt sigură de ceea ce voi primi. Mi se oferă garanție totală pentru o perioadă de 2 ani sau 30.000 km la orice model de autoturism achiziționat.

Transparență
Dacă vreau să achiziţionez o maşină second hand de la Sixt New Kopel Auto, se poate spune că merg la sigur, fiindcă am şansa să ştiu că maşina respectivă nu a avut decât un singur proprietar. Mai mult, pot şti şi cine a fost acel proprietar şi pot avea acces la întreaga istorie a maşinii. Toate documentele legate de întreţinerea şi eventualele reparaţii ale noii mele maşini îmi sunt puse la dispoziţie cu maxim de seriozitate şi transparenţă.

Primul proprietar
Cumpărând o maşină second hand de la Sixt New Kopel Auto merge la sigur pentru că nu există niciun dubiu legat de provenienţa maşinii respective. Noua mea maşină ştiu că a avut doar un singur proprietar, şi acest prim proprietar a fost compania de rent-a-car și leasing operaţional nr. 1 în Germania, Sixt, care a îngrijit-o şi întreţinut-o cu rigoare nemţească. Astfel, pot şti cu certitudine care este trecutul acestei maşini şi pot fi convinsă că nu voi avea surprize neplăcute după achiziţionare.

ITP
Atunci când voi dori să cumpăr o maşină second hand de la Sixt New Kopel Auto mă voi putea bucura de ea în întregime, fără bătăi de cap. Astfel, voi putea conduce o maşină cu ITP-ul valabil cel puţin 1 an, ceea ce înseamnă, fireşte, o garanţie în plus că starea tehnică a noii mele maşini este ireproşabilă. 

Mai mult, compania îmi pune la dispoziţie un site bine pus la punct. Îmi sunt prezentate ofertele lor, de la mărcile maşinilor, an, preţ, disponibilitate, combustibil, caroserie.
Un buton numit VÂNZARE. În această secţiune pot foarte uşor să vând maşina actuală. Mi se arată scris frumos, negru pe alb motivele pentru care aş face-o.

Primești banii prin virament bancar în maxim 7 zile lucrătoare.
Evaluări transparente și corecte, realizate de echipa noastră de experți.
Ne ocupăm de toate actele.
Oferte avantajoase pentru schimburile de mașini.
Condiții avantajoase în regim de comision.

Consultanții Sixt New Kopel Auto îmi vor oferi o evaluare corectă în 15 minute. Tot ce trebuie să fac este să mă prezint cu următoarele documente: talonul, cartea de identitate a mea şi cea a vehiculului.

Un alt lucru frumos pe care îl pot găsi pe site este secţiunea “Schimb”. Datorită sinergiei dintre diviziile Grupului New Kopel, îmi pot folosi mașina veche ca avans pentru o mașina nouă, Opel, sau o mașină second hand din stocul lor, indiferent de marcă.
Documente necesare: talonul, cartea mea de identitate, cartea de identitate a vehiculului.

Există chiar şi secţiunea “Finanţare”. Pot cumpăra o mașină atât cu plata cash, cât şi printr-o finanțare: pentru persoană juridică (SRL / PFA / cabinete medicale și de avocatură / întreprinderi individuale) este disponibilă varianta de leasing financiar, iar pentru persoană fizică – creditarea auto. Documentele necesare se găsesc AICI.

Contact
Șoseaua București - Ploiești nr. 145, Otopeni, Ilfov 075100
021.9400

Date de identificare

Sediu social: Calea Bucureștilor 201 - 203, etaj nr. 1, Otopeni, Ilfov
Număr Registrul Comerțului: J23 / 1424 / 2005
CUI : R 17847647

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.